tirsdag den 19. februar 2013

Fødselsdagslagkage

I søndag var vi på besøg hos min yngste storebror og hans familie for at se deres nye hus. Hans bonusdatter Kaiwen, som elsker at bage, syntes vi skulle fejre hendes kusines fødselsdag (min ældste brors datter). Så derfor bagte Kaiwen lagkage (jeg fik lov til at hjælpe lidt til). At fødselaren opholdt sig næsten 400 km væk fra os var en mindre detalje - vi andre kunne jo nyde kagen på hendes vegne og sende et billede til hende i stedet :-)
Stillet til køl ved vinduet


Selve lagkagebundene har jeg ikke opskriften på, men sådan en er nem at google. I stedet for at bage det i en springform og efterfølgende dele kagen i to bunde, valgt vi at tage nogle stanniolsforme og delte dejen i tre. For Kaiwan syntes klart det skulle være en lagkage i tre lag. Ingen af os havde tidligere bagt lagkagebunde så vi var lidt spændte. Men bundene så rigtig flotte ud, da de kom ud af ovnen efter 12 minutter.

Fyldte skulle have været:
350 g hvid chokolade
5 dl piskefløde
1 spsk vanillesukker

Varm fløden (må ikke nå kogepunktet), og tilsættes den hakket hvide chokolade og vanillesukker. Stil det efterfølgende på køle i 4 timer, hvorefter det piskes let.

Men da vi ikke havde 4 timer til vente på fyldet blev koldt, piskede vi i stedet fløden tilsat vanillesukker og kom 200 g hakket hvid chokoladen.

Imellem hvert lagt (og i toppen) kom fløden og nogle skiver kiwi, og vi pyntede efterfølgende kagen med hvid chokolade.

Chefkokken Kaiwen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)