tirsdag den 12. februar 2013

Madpandekager/wrap

Nogle gange bliver man virkelig overraske når man nærlæser varedeklarationen på diverse produkter. Ikke blot over hvilke e-nr der er tilsat (sammen med diverse anti klumpemidler), men også over hvor mange kalorier der er i varen – endda når man synes man har valgt sund.
Derfor har jeg søgt rundt på nettet for at finde en god opskrift på pandekager til erstatning af de købte mexicanske pandekager og faldt for denne her. Til hyggemad fredag aften blev den derfor testet.

Til 5-6 pandekager:
125 g grahamsmel
2 æg
3 dl mælk
1 dl vand
1 tsk salt
1 spsk olie
Ingredienserne røres sammen til en meget tynd dej og der kommes et par dråber olie på panden inden første pandekage bages. Du skal sørge for at den er godt bagt inden du vender dem - for ellers går pandekagen i flere stykker.

Hver gang du bager en ny pandekage, skal der et par dråber olie på panden og dejen skal røres igennem. Ellers risikerer du at melet bundfalder.

Sammen med noget godt krydret fyld, så er det en super middag. Den generelle dom over middagsbordet var, at det klart skulle prøves igen. Dog må der gerne tilsættes lidt mere salt  og jeg vil tilsættes ca 25 g hvedemel, for at binde dejen lidt mere sammen. Samtidig overvejer jeg at tilsætte et presset hvidløg til dejen, for at give den lidt mere mexicansk twist.

Men jeg tror også helt klart at dejen vil være god som en lidt sund variation af de almindelig pandekager med syltetøj og sukker. Det er vi vist nødsaget til at test :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)