onsdag den 13. marts 2013

Rugfler - version 2

Nogle gange er en opskrift bare så god, at man ikke ønsker at ændre den. Sådan har jeg i lang tid haft det med opskriften på rugfler. Men på den anden side, tænk hvis det nu bliver endnu bedre. Derfor ændrede jeg lidt i opskriften på denne portion rugfler, så der kom flere kerner i og mere groft mel. Resultat var super godt, så den bliver klart gentaget.

Se opdateret version med Ølandshvedemel


ca 12 rugfler
1. dag
100 g rugkerner
1 dl vand

2. dag
250 g hvedemel
250 g fuldkornshvedemel
150 g rugmel
7 g gær
13 g salt
1 dl surdej
ca 5 dl vand

Ingredienserne til 1. dag sættes i blød og kommes i køleskabet. Her du glemt det, kan du koge rugkerne op i vandet inden du skal bage - du skal så lige lade det køle lidt af. Eller du kan vælge at anvende fx græskarkerne, de behøver ikke sættes i blød.


2. dag blandes alt melet og smuldre gære ud i det. Tilsæt rugkerne og surdejen. Der skal nu tilsættes så meget vand, at når du glider en finger igennem dejen lukker den hurtig randen. Dvs. en forholdsvis blød dej. Derved kan mængden af vand variere afhængig af hvilket mel du bruger. Når mængden af vandet er perfekt tilsættes salten og dejen æltes ca 10 minutter på røremaskinen. Dejen kommes i en skål (evt smurt med rapsolie) og stilles på køle 12-24 timer.

Dejen tages ud af køleskabet og står i 1/2 - 1 time inden det hældes ud på et meldækket bord - evt drysset med havregryn/græskarkerner/solsikkekerner og skæres i 10-12 stykker. Bages ved 235 grader i ca 35 minutter.

2 kommentarer:

 1. Uhm, de ser bare lækre ud - rugler er klart min favoritbolle sammen med valnøddebrød. Det klæder ost så godt (;

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er også blevet helt vilde med dem, har faktisk overvejet at tilsætte valnødder en gang. For jeg kan så godt lige valnødder i brød :-)

   Slet

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)