mandag den 1. april 2013

Cremelinser version 2

Det har været super med en portion cremelinser i fryseren. Hvis vi lyst til lidt lækker kage til kaffen, kan de bare tages op 1-2 timer før de skal spises. Så da påsken stod for døren, var det oplagt at få suppleret vores beholdning op igen, denne gang dog med en anden opskrift end sidst.Selve opskriften på dejen, er Arla's opskrift på pæretærte, jeg har overvejet en gang at lave det med lidt hvid hvedemel i, men det blev ikke denne gang.


14 cremelinser
150 g smør skåret i mindre stykker
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk vanillesukker
1/2 tsk tørret ingefær
1 æg
1 spsk vand

Smulder smøret i hvedemelet og tilsæt hvedemel, sukker, vanillesukker og ingefær. Derefter skal dejen hurtig samles med æg og vand. Dette skal gøres hurtigt for at smørret ikke bliver alt for blød (og derved faktisk kræver mere mel). Dejen sættes efterfølgende på køl i mindst 1 timer - du kan nemt lave den dagen inden.

Kagecremen var den sidste pose af  Dr. Oetkers bagefast creme. Næste gang bliver det buddingpulver jeg bruger - har nemlig fået oplyst at det er det bagerne selv bruger og da det er noget billigere end kagecremen skal det klart testes.

Selve processen er som ved mit sidste forsøg på cremelinser - dog tilsatte jeg denne gang lidt mørk chokolade i linserne. Det var 85 % bitter mørk chokolade.

Linserne fik 25 minutter i ovnen ved 185 grader

Resultatet - som vi jo klart måtte teste da de var blevet kolde, var at denne mørdej var perfekt til linserne. Men der skal noget mindre creme i næste gang, cremen har tendens til at flyde ud. Så næste gang bliver det 1 stor tsk fuld creme pr linse. Hvis der skal chokolade i næste gang, skal det nok ikke være en bitter chokolade, det smagte lidt for meget igennem.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)