fredag den 7. juni 2013

Burgerboller - kan laves både som koldt hævet og som "almindelig" .

Vi er begge vild med en lækker saftig burger og selv om vi griller hele året rundt, får vi oftere hjemmegrillet burgere om sommeren end om vinteren. Så derfor blev der bagt en portion burgerboller, så vi havde til aftensmaden og kunne komme nogle i fryseren til næste gang den står på hjemmelavet burgerer.

Denne dej er til koldt hævet burgerboller, men kan du ikke vente på dem skal du blot tilsætte dobbelt mængde gær og lade dem hæve 2*45 minutter.

For os passede størrelsen af bollerne perfekt, så du kun kunne spise en burger mv pommes. Alternativet er at lave ca 10 boller af portionen.

ca 6 store burger boller
2 dl rugkerner
3 dl rugmel
3 dl hvedemel
20 g gær
3 1/2 dl vand
1 dl kærnemælk
10 g saltSmuldre gæren ud i melblandingen, tilsæt rugkerner og kærnemælk. Ælt dejen på røremaskinen ved lav hastighed imens du tilsætter vand til dejen bliver glat/blød. Tilsæt nu salten og ælt derefter dejen i ca 10 minutter ved høj hastighed.

Dejen skal nu hæve i køleskabet i 12-24 timer. Efterfølgende hældes dejen ud på et meldækket bord og der laves det antal boller du ønsker (ud fra om det skal være store eller små burgere). De bages ved 230 grader i ca 25 minutter. Du kan tjekke om de er bagte, ved at banke under dem - hvis de ikke lyder hule, skal de have noget ekstra tid i ovnen.

2 kommentarer:

  1. Da jeg var ved at skrive din opskrift ned, faldt jeg over "... ælt derefter dejen i ca. 10 min. ved høj TEMPERATUR." Jeg er godt klar over, at der skulle stå "høj omdrejning", men en ukyndig ville måske ikke forstå meningen.
    Elsebeth

    SvarSlet

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)