tirsdag den 2. juli 2013

Verdens bedste og hurtigste grove rundstykkerDisse rundstykker er utrolig nemme at lave og så smager de fantanstiske. Har den lækre sprøde skorpe som bager-rundstykker har, men samtidig er der noget mere fyld i dem end almindelige rundstykker. De smager super gode som nybagte, men er også gode dagen efter når de har været en tur på brødristeren (eller lunet i ovnen).

Opskriften har jeg fået fra kærstens kollega. Hun havde været på et bagekursus hvor hun havde fået nogle forskellige opskrifter - flere af dem skal jeg klart have testet.

Der anvendes kun almindelig hvedemel i rundstykkerne, så næste gang de skal bages vil jeg forsøge at erstatte noget af melet med fuldkornsmel.

Normalt sætter jeg altid kerne i blød inden de skal bruges til bagning, men i dette tilfælde er der tage højde for at kerne vil suge noget vand i processen. Dejen er nemlig rigtig blød når du har rørt den samme (rigtig læst - denne dej skal ikke æltes). Dejen skal have 7-10 timer inden den skal bruges, så du kan lave den om aftnen, og så bage bollerne næste morgen

Ca 8 rundstykker:
2 g gær
300 g vand
25 g piskefløde
8 g salt
50 g kerner som suger væske (fx. solsikkekerner)
50 g kerner som ikke suger væske (fx græskarkerner)
380 g mel

Rør vand, gær og salt sammen til gær og salt er opløst. Tilsæt dernæst kerner og mel. Rør rundt til alt er samlet og melet dermed er vådt. Det er en lidt tynd dej som samtidig er lidt sej i det. Derfor vil jeg ikke anbefale at anvende et piskeris, men i stedet en grydeske til at røre mel.

Kom plastik over skålen og stil den lunt i 7-10 timer. Hæld derefter dejen ud på et meldrysset bord og fold alle fire sider ind over midten, så dejen bliver mere fast. Pensel med vand og kom hørfrø på. Skær derefter dejen i 8-10 stykker (8 store eller 10 mellemstørrelse).

Lad rundstykkerne hæve på pladen i 30-60 minutter enten under noget plastik eller med bradepanden over.

Tænd ovnen på 210 grader, og når den er klar, kommes der 2-3 dl vand i bradepanden som stilles i ovnen hvorefter pladen med rundstykkerne kommes ind. Dette skaber en damp i ovnen og er med til at gøre rundstykkerne mere sprøde.

Når de har bagt ca 15 minutter tages bradepanden ud og de bager ca 10 minutter til. Så er der dømt lækre rundstykker til morgenmaden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)