mandag den 13. april 2015

Spelt burgerboller eller pølsehorn


Sommertid er lig grilltid og dermed skal der lavers burgere og grilles pølser. Denne dej er super godt til både burgerboller og pølsehorn. Resultatet er den lækker luftig burgerbolle som samtidig indeholder nogle fibre og dermed mætter (og smager) meget bedre end købe versionerne.ca 20 store burgerboller
200 g havregryn
400 g kogende vand
650 g hvedemel
250 g speltfuldkornsmel
6 dl vand
50 g olie
50 g gær
25 g sukker
25 g salt

Bland havregryn med det kogende vand og lad det køle af. Rør i det ind imellem så det ikke med at blive en stor klump.

Tilsæt resten af ingredienserne (undtaget salten) og ælt dejen på røremaskinen i ca 15 minutter - skru op for hastigheden gradvis. Tilsæt salten og ælt et par minutter til. Hvis du har et stegetermometer kan du måle temperaturen i dejen - når den er ca 28 grader er dejen perfekt. Ellers må du som mig satse på at den er ok når den virker lidt små lund.

Dejen hævede faktisk til over dobblet størrelse på en time
Hæld det i en smurt skål (jeg anvendte et par spsk olie) og hæve til dobbelt størrelse. Det tog under en time for mig. Hæld derefter den utrolig luftige og seje dej ud på et meldækket bord.

Før sidste hævning

Efter hævningen

Fold alle fire sider ind mod midten og skær derefter boller eller pølsehorn ud den størrelse du ønsker. De hæver knap til dobbelt størrelse. Kom bradepanden eller noget plastik over de plader du anvender og lad bollerne hæve i ca 1 time.

Skal bage ca 12 minutter ved 220 graderLige kommet ud af ovnen+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)