fredag den 20. september 2013

Lækre rundstykker til weekendhygge

I weekenden har vi tid til at nyde morgenmaden sammen. Samtidig må der jo gerne gøres lidt mere lækkert ud af morgenmaden i weekenden end den hurtige portion havregryn vi får i hverdagene.

Så derfor rørte jeg sidste fredag om eftermiddag hurtig en portion dej sammen som blev til nogle lækre morgenboller om lørdagen. Dejen blev lavet med udgangspunkt i opskriften på grove rundstykker, men med nogle justeringer.


Ca 12 rundstykker:
4 g gær
4 dl vand
2 dl sødmælk
15 g salt
50 g hvedeklid (kan erstattes med havregryn)
50 g kerner som suger væske (fx. solsikkekerner)
75 g kerner som ikke suger væske (fx græskarkerner)
580 g hvedemel

Gæren smuldres ud i hvedemelet hvorefter alle de andre ingredienser tilsættes. Dejen røres sammen med en grydeske til en lidt tyk grødet masse. Der kommes film over skålen som skal stå ved stuetemperatur i 7-12 timer.

Tænd ovnen på 210 grader varmluft og sæt bradepanden ind med et par dl vand.

Hælde dejen ud på et meldækket bord og fold alle fire sider ind mod midten. Vend derefter dejen om (dvs toppen bliver nu bund) og skær den ud i de antal stykker du ønsker. Jeg lavede 12 stykker som var en passende størrelse.

Når ovnen er varm sættes rundstykkerne ind. De skal bages i 20-22 minutter. Resultatet er nogle lækre og luftige rundstykker som både mætter og smager af noget.

Hvis du ønsker rundstykkerne skal være sprøde som bageren rundstykker tager du bradepanden ud efter ca 15 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)