Så derfor blev det dette selv kombineret eksperiment. Indrømmet jeg syntes ikke på nogen måde at du kan hverken lugte eller dufte der er anvendt rødvin. Men brødet havde i hele processen en lidt mat rødlig farve, som klart skyldes rødvinen.
![]() |
Ikke helt til at se, men dejen har klart en anden farve end normalt |
ca 3-4 flutes:
1/2 dl rugkerner
1 dl hvedekerner
6 1/2 dl hvedemel
1 dl fuldkornsmel
2 dl rugmel
7 dl vand
2 dl vin
20 g gær
15 g salt
Bland kerner samt alt melet sammen og smulder gæret i. Tilsæt dernæst vand og rødvin. Ælt dejen et par minutter inden du tilsætter salten, hvorefter dejen igen æltes et par minutter. Dejen kan godt virke lidt blød/klisteret. Men det skyldes at kerne som er i, suger en del væske i hæveprocessen. Alternativet er at sætter kerne i blød i 1 1/2 dl vand i ca 1 time før dejen ælte.
![]() |
Klar til sidste hævning |
![]() |
Klar til at komme i ovnen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)