torsdag den 10. oktober 2013

Nemme rugfler - uden surdej.


Rugfler står meget højt på bagelisten til weekendens morgenbord. Men da jeg i en periode ikke har brugt surdej og jeg samtidig syntes at bollerne havde en tendens til at flyde for meget ud, var det noget tid siden de sidst var blevet bagt.

Se opdateret version med ØlandshvedemelSå med udgangspunkt i dette ændrede jeg lidt i opskriften og lavede en stor portion rugfler. Lidt en for stor portion - syntes min køkkenmaskine - der blev lidt pladsmangel i skålen til sidst. Så næste gang bliver det vist bare en halv portion.

Kærstens dom var at dette var den bedste variant af rugflerne han havde fået.

ca 24 rugfler
1 kg hvedemel
250 g rugmel
150 g knækkede rugkerner
7 dl kærnemælk
7 dl vand
20 g gær
15 g salt

Bland mel samt kerne sammen og smulder gæren ud i blandingen. Tilsæt vand samt kærnemælk og sæt køkkenmaskinen på arbejde i ca 5 minutter. Tilsæt derefter salten og lad maskinen ælte et par minutter endnu. Resultatet er en forholdsvis blød dej, men kerne suger en hel del væske imens dejen hæver.

Hæld dejen i en oliesmurt skål og lad den hæve på køl i 8-12 timer.

Hæld dejen ud på et mel dækket bord og fold siderne ind mod midten. Skær nu dejen ud i de antal stykker du vil have. Dejen er for klistret til at du kan bruge hænderne.Bages ved 235 grader i ca 25 minutter. Rugflerne får et mere rustik look af at få et par minutter ekstra. Men pas på - de skal heller ikke få alt for meget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)