mandag den 4. november 2013

Engelske muffin - madblog udfordring
Den første opskrift jeg faldt over på den blog som jeg trak til madblog udfordingen var opskriften på engelske muffins. Jeg har aldrig smagt det før, så det var da oplagt teste.Selve opskriften blev delt med fire idet jeg kun ønskede at lave en lille portion, og da jeg samtidig ville røre dejen sammen aftnen inden blev indholdet af gær kraftigt reduceret.

Indrømmet jeg var noget skeptisk da jeg hældte de tre klatter dej på den varme pande, men slutresultatet var faktisk meget lækkert. Klart et anderledes tilbehør som vil komme på morgenbordet ind imellem. Det er blød muffins som har en lækkert sprød skorpe og som smager super godt med noget marmelade på.

ca 2-3 stk:
1 dl mælk
110 g hvedemel
1/4 spsk sukker
15 g smør
1/4 tsk salt
2 g gær

Smulder gær og smør ud i melet og tilsæt resten af ingredienserne. Sæt skålen (med film over) koldt i ca 12 timer.

Placer med to skeer 2-3 klatter af dejen på en varm pande (uden fedtstoffer) og steg dem ca 5-7 minutter på hver side. Lad derefter de færdige muffins hvile i ca  10 minutter inden de deles med to gafler og der kommes marmelade på.


Kik evt forbi på dette link og se alle de andre blogs som deltager i udfordringen, så kan det nemt være du støder på nogle blogs du ikke lige kendte til. Hvis du ikke har opdaget det allerede så har en anden god blog (Health my way) skiftet navn til sund lykke.

2 kommentarer:

 1. Det er godt nok lang tid siden jeg har bagt sådan nogle, måske de skal på morgenbordet næste weekend :-)

  Fedt at du gad lege med -
  måske du er frisk på en anden runde også? Pønser på noget med tematisering/årstidsbestemt næste gang ...

  Mvh La Cucina Nada

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt klar med på en anden runde - det også en god måde at opdage andre blogs :-)

   Slet

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)