mandag den 11. november 2013

Fuldkorns broccolitærte - hvor tærtebunden ikke skal forbages


Det var lang tid siden vi sidst havde fået madtærte til aftensmad. Da vi samtidig havde et broccolihoved og nogle æg som skulle bruges, samt en rest skinke i fryseren så var det oplagt at lave en fuldkorns broccolitærte.For at gøre tærtebunden lidt sund blev den lavet på halv almindelig hvedemel og halv fuldkornsmel. Resultatet blev en lækker aftensmad, som blev kombineret med en grøn salat. Da vi ikke kunne spise det hele, var der samtidig rester til madpakken næste dag.

Tærtebund:
125 g smør
125 g hvedemel
125 g fuldkornsmel
1/2 tsk salt
2 spsk vand

Fyld:
Broccoli i mindre stykker
Skinke i tern
3 Æg
4 dl mælk
1 dl cremefraiche
salt, peber, revet muskat nød
evt revet ost

Skær smørret i mindre stykke og ælt det sammen med mel, salt og vand. Rul dejen ud så den passer til tærteformens størrelse + 2-3 cm til kanten.

Kom broccoli og skinken ovenpå dejen (eller det fyld du har lyst til). Pisk æg, mælk og cremefraiche sammen med krydderierne og hæld det over tærtefyldet. Hvis du vil have revet ost oven på tærten, så vent med at gøre det til tærten har fået ca 25 minutter.

Bages ved 200 grader i ca 35-40 minutter. Jeg foretrækker at tærten får et par minutter for meget istedet for at æggestanden er for blød. Men det er smag og behag.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)