lørdag den 16. november 2013

Kokos/kakao snitter med blommemarmelade

For nogle år siden havde en tidligere kollegaer disse lækre kokos/chokolade snitter med på arbejde. Både jeg og andre bad fluks om opskriften for de var super lækre. Jeg har bagt dem mange gange og har ofte serveret dem med enten softice eller cremefraiche som dessert og alle har været vilde med dem.Men det er ved være nogle år siden jeg sidst har bagt dem, så da jeg skulle have kage med på arbejde pga fødselsdag var det oplagt at finde opskriften frem igen.


ca 16 stk/lille bradepande
300 g smør
780 g sukker
460 g hvedemel
225 g kokos
6 æggeblommer
6 æggehvider
4 1/2 spk kakaopulver
4 tsk bagepulver
ca 4-6 spsk blomme- eller hindbærmarmelade (eller anden marmelade som er rimelig tynd og lidt syrlig i smag)
evt kogechokolade

Smelt smør og når det er afkølet røres der 450 g sukker i hvorefter æggeblommerne tilsættes en efter en. Dernæst tilsættes hvedemelet og bagepulver.

Dejen kommes på i bradepanden. Det er ikke en tynd dej, så du skal trykke dejen ud med fingerne sådan at den er jævnt fordelt.

Bunden bages nu ved 180 grader i 15 minutter. Så tages den ud og køler et par minutter inden der smøres et tyndt lag marmelade på.

Pisk æggehviderne og resten af sukkeret (330 g) godt stive hvorefter kokos og kakaopulver vendes forsigt i massen. Denne masse hældes ud over den smurte bund hvorefter kagen bages ved 180 grader i ca 20-25 minutter.

Kagen afkøles og skæres i den størrelse du ønsker - jeg skar dem i ca 5*6 cm. Det var måske en anelse for store.

Du kan efterfølgende vælge at dyppe kanterne i smelte chokolade, eller sprøjte noget chokolade over dem. Men det er ikke nødvendigt. Men ser super flot ud hvis du serverer dem som dessert.

Jeg har selv testet at det færdige resultat godt kan fryses, men der er risiko for at toppen bliver blød. Så gør det kun hvis du har fået bagt for mange, og vil gemme nogle til en senere gang.


2 kommentarer:

 1. Det lyder virkelig lækkert. Især med blommemarmelade (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også rigtig lækker, og den syrlige blommemarmelade giver lidt det tvist den ellers meget søde kage har brug for :-)

   Slet

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)