fredag den 28. marts 2014

Pane Rusticale

På et bagekursus lavede vi blandet anden pane rusticale som små kurvertbrød. Resultatet var meget lækkert, og derfor var det oplagt at teste opskriften af hjemme. For det bliver et utrolig lækkert brød med en perfekt sprød skorpe og utrolig luftig indre. Jeg bagte kun en halv portion af opskriften, men det var nok til morgenbrød til fire personer.

Det lyder besværligt med at lave rug-bigaen, men når du først har lavet en portion, så har du til en flere portioner pane rusticale. Samtidig kan du nemt anvende rug-bigaen i fx dette rugbrød i stedet for surdej. Du tager bare af bigaen til der er ca 200 g tilbage, og så spæder du blot op med 200 g ud fra måleforholdet for rug-bigaen.

Rug-biga
175 g rugmel (og en håndfuld rugkerner)
175 g hvedemel
500 g vand

Bland alle ingredienserne sammen og lad det stå i køleskabet i 2-3 dag til den har en mild syrlig duft. Rør i det jævnligt så rugen ikke bundfælder.

Dej
600 g hvedemel (gerne tipo 00)
100 g rugmel
100 g rug-biga
ca 500 g vand
14 g salt
5 g gær

Bland alle ingredienser (undtaget salt) sammen og rør dejen til den er lind og smidig. Du skal tilsætte vand til dejen er så tynd at hvis du laver en rande i dejen med din finger, så lukkes randen meget hurtigt. Tilsæt derefter salten og ælt dejen godt sammen.

Hældes i en oliesmurt beholder og stilles på køl i 24-48 timer. Tag dejen ud af køleskabet 2-3 timer før brødene skal bages..

Hæld dejen ud på et meldækket bord og stik dejen ud i den størrelse og facon du ønsker. Du kan lave rundstykker, kuvert stykker og flutes ud af dejen. Kun fantasien sætter grænser.

Bages ved 250 grader i ca 14-18 minutter hvis du laver små brød. Da jeg blot bagte en halv portion valgte jeg at bage mine på pizzasten i ovnen. Det gav et endnu bedre resultat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)