tirsdag den 10. juni 2014

Lækre grissinier til sommervejretSommerhygge på terrassen med et koldt glas hvidvin eller Asti - det må gerne være i selskab med disse grissinier. De kan også nemt bruges tilbehør til salat mv.


ca 15-20 stk
400 g hvedemel
100 g groft speltmel
350 g vand
10 g salt
15 g gær (eller 5 g ved langtidshævning)

Pesto eller blendet soltørret tomater
Fint revet parmesan

Smulder gæren i melet og tilsæt derefter vandet. Ælt dejen nogle minutter inden du tilsætter salt og ælter dejen de sidste par minutter.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under klæde (eller lad dem langtidshæve ved ca 12 grader i ca 12 timer). Hæld derefter dejen ud på et meldækket bord. Stræk og træk dejen til en har form som en rektangel, afgas dejen ved at presse noget at luften ud af den.Fordel først pesto og dernæst parmesanen på 2/3 del af dejen (der skal et godt lagt på at begge dele). Fold nu den del af dejen som ikke har pesto på ind over dejen. Fold dernæst den sidste 1/3 med pesto på ind over dejen. Luk enderne godt til og tryk dejen godt flad, men sådan at den stadig har form som et rektangel.

Stik nu grissinierne ud - de må max være 1 cm tykke. Du skal skære stykkerne ud så de er samlet i top og bund. (dvs på den korte led på billedet ovenover). Snog dem på bordet (der må ikke være mel på bordet) til de bliver lækre tynde.

Bages ved 220 grader i 10-15 minutter


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)