mandag den 14. juli 2014

Grissini bagt på ølandshvedeSidste portion af mine grissinier er forsvundet, der har været godt grillvejr til at nyde dem. Så derfor blev der bagt en ny portion, men denne gang på ren ølandshvede. Det gjorde kun at resultatet blev endnu bedre. De er super gode nybagte, men kan også bare lunes på grillen.
Hvis du ikke har ølandshvedemel, kan du erstatte det med almindelig hvedemel, men ølandshveden giver en mere lækker smag og dybere farve end almindelig hvedemel.

ca 30 stk
200 g fuldkorns ølandshvedemel
400 g fintsigtet ølandshvedemel
1 spsk citronsaft
5 g gær
460 g vand
15 g salt

pesto eller tomat sauce
parmesanost


Smulder gæren ud i melblandingen, tilsæt i citronsaft og ælt dejen i ca 5 minutter når vandet er tilsæt. Tilsæt derefter salten og ælt i dejen igen til at den slipper skåles kant.

Kom derefter dejen på køl i 4-12 timer (burde kunne stå over et døgnstid i køleskabet), og tage dejen ud ca 2 timer før du vil bage.

Tryk dejen ud med fingerne til ca 40*20 cm rektangel. Smør pesto på 2/3 del af dejen og drys ost over. Jeg er ikke den store oste spiser men der kan nemt bruges 200 g parmesanost til denne portion. Fold derefter den del af dejen som ikke har pesto og ost på ind over dejen. Fold dernæst den sidste 1/3 med pesto på ind over dejen. Luk enderne godt til og tryk dejen godt flad, men sådan at den stadig har form som et rektangel. Så billeder af hvordan her.

Stik nu grissinierne ud - de må max være 1 cm tykke. Du skal skære stykkerne ud så de er samlet i top og bund. Snog dem på bordet (der må ikke være mel på bordet) til de bliver lækre tynde.

Bages ved 220 grader i 10-15 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)