fredag den 18. juli 2014

Hvidløgsnurra/hvidløgssnegle med ølandshvede

I lang tid har jeg leget med tanke om at lave en portion hvidløgsnegle på samme måde som jeg lavede kanelsnurra. Da jeg bagte en portion af disse grissinier, blev der også lavet en portion hvidløgsnegle. Så aftens hyggen kom både grissini og hvidløgsnegle, og begge dele var rigtig gode. "Sneglene" smager både super godt som en snack, men det vil også være et lækkert tilbehør til maden.De skal helst serveres lune, men kan nemt lunes op før serveringen. De dufter utrolig meget af hvidløg, når de er nybagte. Men duften forsvinder når de bliver lune, og de smager heller ikke kraftig af hvidløg.

Opskriften er den samme som på grissinierne, men med smør og hvidløg som fyld.

ca 30 stk
200 g fuldkorns ølandshvedemel
400 g fintsigtet ølandshvedemel
1 spsk citronsaft
5 g gær
460 g vand
15 g salt
ca 6 spsk smør
hvidløg og evt krydderurter efter smag

Smulder gæren ud i melblandingen, tilsæt i citronsaft og ælt dejen i ca 5 minutter når vandet er tilsæt. Tilsæt derefter salten og ælt i dejen igen til at den slipper skåles kant.

Kom derefter dejen på køl i 4-12 timer (burde kunne stå over et døgnstid i køleskabet), og tage dejen ud ca 2 timer før du vil bage.

Tag smørret ud af køleskabet så det kan stå og blive blød inden du laver hvidløgsmør. Pisk smørret, presset hvidløg og evt hakket krydderurter sammen. Lad hvidløgsmør stå uden, så det er blødt når du skal bruge det til sneglene

Tryk dejen ud med fingerne til ca 40*20 cm rektangel. Smør hvidløgsmør på den ene halvdel af dejen, og fold den anden halvdel ind over. Skær strimler af maks 1 cm tykkelse

Rul strimlerne sammen til en snegel eller snur dem som disse kanelsnurra. Du kan også vælge at lave dem som grissini. Du skal dog være opmærksom på at der fylder en del smør ud under bagningen.

Jeg kom alle sneglene/snurraerne i en form forret med bagepapir og bagte dem ved 230 grader i ca 16 minutter. Lad dem derefter køle lidt af i formen, så opsuger de samtidig det smør som er smeltet og flydt ud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)