fredag den 11. juli 2014

Mini foccacia med rugmel og ølandsmel
Det var lidt blandede følelser jeg kastede mig ud i forsøget med at lave en rugfoccacia på baggrund af den lækre ølandshvedemel foccacia. For den originale opskrift smager super godt, men jeg kunne godt tænkt mig at give brødet lidt mere fyld og fibre. Derfor faldt valget på at tilsætte noget rugmel. Samtidig blev portion bagt som små "klatter" i stedet for et stor foccaciabrød.


Resultatet blev rigtig godt, og de var også super gode dagen efter hvor de lige blev lunet på grillen.

Hvis du gerne vil have et brød som passer til en bradepande, skal du blot lave en dobbelt portion (dog ikke dobbelt mængde gær hvis du langtidshæver)

8-10 stykker:
175 g hvedemel
75 g rugmel
75 g  fint ølandshvedemel
75 g groft ølandshvedemel
1/2 tsk citronsaft
250 + 50 (ca) g vand
40 g olivenolie + ca 3 spsk
4 g gær (12 g hvis det ikke langtidshæver)
9 g salt
flagesalt
rosmarin
evt hvidløg, soltørret tomater, oliven

Bland meltyperne sammen og smulder gæren ud i det. Tilsæt 250 g vand, citronsaft og 40 g olie til melet og rør dejen lind. Tilsæt resten af vandet - lidt af gangen - til dejen er både lind og smidig. Tilsæt 9 g salt til dejen.

Stil dejen til hævning ved 10-12 grader i ca 8 timer.

Kom bagepapir i på på to bageplacer og kom lidt olie på 4-5 steder på hver plade.Gnid olien ud til en diameter på ca 5 cm. Hæld forsigt en klart dej på hver af "oliepletterne" og som lidt olie på dejen. Træk lige så let i dejen med dine fingere så dejen er ca 2 cm høj . Ved at du anvender dine fingere presser du ikke for meget luft ud af dejen og du får samtidig lavet de klassiske huller i dejen. Samtidig hjælper olien med at dejen ikke hænger i dine fingere. Lad evt dejen hvile ca 15 minutter inden du strækker/trækker lidt i dejen igen.

Drys med den mængde flagesalt og rosmarin du ønsker.

Bages ved 250 grader i 15-20 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)