fredag den 12. september 2014

Blomme og æblesæson - gode ideer til hvad du kan bruge alle frugterne til

Lige nu er efteråret ved at nærme sig, hvorfor blomme- og æbletræerne rundt omkring er fulde med masser af lækker frugt. Det er kun i de sidste par år vi har været gode til at få anvendte en del af blommerne og æbler til andet end at spise. Det er egentlig synd, for du kan få nogle meget lækre resultater ud af det.


Noget af det (fx marmelade og saft) kan gemmes til vinteren, og samtidig kommer jeg altid et par poser blommer i fryseren. Så kan de anvendes når det passer dig.

Vores æbletrær er vilde selvsået træer, så jeg har ingen ide om hvilken type - kun at de er til en syrlige side. De har også i år givet utrolig mange æbler, så der er blevet kogt æblesaft (god til gryderetterne til vinter, har jeg opdaget), lavet æblesmør, bagt æbleboller og der skal også bages en kage med æbler.

Blommetræet er efterhånden ved at være høstet - og igen i år har naboen fået lov til at plukke alle de blommer de vil. Det lille træ er vokset stort og har givet rigtig mange blommer. Så den har stået på smuldre kage, muffins med blommer, blommemarmelade og mon ikke de sidste rester af blommerne bliver anvendt til en kage i weekenden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)