fredag den 19. september 2014

Sprøde småkager med gulerod, chokolade og nødder - lidt a la biscotti
Disse småkager kan godt sammenlignes lidt med biscotti, men knap hårde som biscotti. Gulerødderne blev tilsatte for at give lidt farve (hvilket ikke kan ses på billeder)ca 45-60 stk
450 g hvedemel
300 g sukker
250 g blande nødder (få ryddet op i din nødderester)
75 g fint revet gulerod
40 g mørk chokolade
45 g smør
3 hele æg
2 æggeblommer
1 tsk bagepulverSmelt smørret i en gryde og kom de revne gulerødder i inden du tager gryden af varmen.

Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen til en hvid og luftig masse. Sigt mel og bagepulver i æggemassen og vend det forsigtigt sammen.

Hak chokolade og nødder groft og vend det i dejen inden du til sidst kommer det smelt smør i.


Med hænderne former du dejen til 3-6 aflange brød som kommes på en bageplade. Dejen er utrolig klæg og hænger derfor godt i hænderne. Så forsørg at forme stængerne hurtigt. De hæver kun lidt og flyder ikke ud. Jeg lavede kun 3 "brød", men syntes at de færdige småkager var lidt for store, hvorved det lækre i dem forsvinder. Så næste gang laver jeg 5 eller 6 brød og fordeler det derved på to bageplader.

Bages ved 150 grader varmluft i ca 35 minutter. Skæres i skiver på ca 1 cm imens de er lune og kommes tilbage i ovnen (som nu skal være slukket) i ca 15 minutter så de tørrer.

Når kagerne er helt afkølet kommes de i en lufttæt dåse. Kan nemt opbevares i 4-6 uger og smager som den italienske variant rigtig godt når de er dyppet i en kop te.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)