mandag den 13. oktober 2014

Fuldkornstærte med rester (stop madspild)


Lige så meget vi er elsker en god culotte steg, lige så kedelig er den dagen efter. Så da vi havde en rest oksesteg samtidig at de sidste grønne bønner var vokset lidt for store til at kunne betragtes som delikate, blev de i stedet anvendt som fyld i en lækker fuldkornstærter. Super både som aftensmad og som madpakke.

For nogle år siden hørte jeg en radioudsendelse om hvordan vores madvaner har ændret sig. Broccoli blev fremhævet som et eksempel på det. I starten spiste man kun stokke, for det andet var ikke spiseligt - i dag er det modsat. Så når vi har fået broccoli gemmer jeg ofte stokken og anvender den fx i gryderetter. Så derfor kom der også en broccoli stok i tærten.

Men ellers er denne tærte en god måde at få tømt ud i dine rester af kød og grøntsager. Hvis vi har en rest steg tilovers og der ikke er nok til næste dag, skærer jeg i stedet det i stykker, og kommer det i fryseren. Når der så er nok, så bliver det bagt en tærter som er super god til madpakken.
1 tærte:
125 g hvedemel
75 g fuldkornshvedemel
50 g rugmel (gerne fuldkorns hvis du har det)
3/4 tsk bagepulver
3/4 dl rapsolie
1/2 dl vand
1 tsk salt
1 dl skyr


Foreslag til fyld:
300 g strimler af oksesteg (ca 2 cm lange og 0,5 cm brede og tykke)
100 g bønner
3 gulerødder
1 peberfrugt
1 stok af broccoli (jeps den er spiselig)
5-8 fed hvidløg (jeg elsker hvidløg)
3 æg
2-4 dl mælk
2 dl hytteost
salt, peber, muskat og oregano


Bland meltyperne og bagepulver sammen. Rør olie,vand, salt og yoghurt i. Rulles tyndt ud (2 mm) og kommes i en smurt tærteform og prikkes med en gaffel inden bunden bages ved 160 grader i 15 minutter.

Skær grøntsager i mindre stykker (ca 1*1 cm) og kom dem samt kødet oven på den forbagte tærtebund. Pisk æg, mælk, hytteost, presset hvidløg og krydderier sammen og hæld over grøntsagerne. Mængden af mælk afhænger af hvor stor din tærteform og mængden af fyld. Jeg starter gerne med at piske 2 dl sammen med æg og hælde det over fyldet. Så hælder jeg mælk over til fyldet næsten er dækket.

Bages ved 160 grader i ca 30 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)