onsdag den 15. oktober 2014

Twisted efterårsversion af stjerneskud - madbloggerudfordringen 4For et par uger siden meldte jeg mig til 4. omgang af madbloggerudfordringen. Udfordringen var denne gang at opskriften skulle indehold fisk. Da jeg var i blandt de heldige som fik sponsoreret min fisk af Skagenfood, kunne jeg ikke vælge hvilken type fisk der skulle bruges.
Årsagen til at jeg tilmeldte mig var et ønske at at vise at fisk både kan være lækkert og nemt, samt at det ikke altid behøver at ende med de "sædvanelige" opskrifter. Så det var faktisk lidt sjovt at der i min fiskepakke lå nogle rigtig flotte rødtunge filer. En fisk som jeg aldrig selv har prøvet at tilberede.

En af mine ynglings fiskeretter er uden tvivl stjerneskud, så hvad var mere oplagt end at lave en ret med udgangspunkt i det klassiske stjerneskud. Men dog sådan at ingen af de klassiske råvarer indgik og da retten bliver lavet her i efteråret, skulle den også have lidt præg af de grøntsager som er fremme lige nu.

Det sidste persille og lidt purløg fra krydderbedet. Samt et lille hjemmedyrket hokkaidogræskar
Kogt og stegt rødspætte erstattet af bagt og stegt rødtunge - det er to fisk som fileteret ser meget ens ud, men der er mere smag i rødtungen. Franskbrødet ændres til fuldkorns pandekage. Da frisk asparges for mig er en forårs grøntsag bliver asparges erstattet af hokkaido fritter som tilbehør. Dermed blev der også lidt mere fylde i retten, så den mætter mere. Den syrlige citron bliver udskiftet med havtorn, og i stedet for rejer kommer jeg grøntsager i retten. Har du ikke havtorn så prøv med passionsfrugt, den har en smag og syrlighed som kommer tættere på havtorn end citronsaft.

Pandekage:
75 g hvedemel
50 g havregryn
50 g rugmel
3 dl vand
1 æg
1 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk bagepulver

Fisk:
300 g rødtunge - 6 filer
Rugmel
smør
olie
frisk purløg og persille (ca en spsk groft hakket af hver)
Salt og peber

Hokkaidofritter:
ca 400 g renset hokkaido græskar.
olie
salt, peber, paprika

Wook:
1 Peberfrugt
150 g bønner
2-4 fed hvidløg (kan udelades hvis du ikke er vild med hvidløg)
Olie

Syrligt havtorn tilbehør:
ca 2 spsk havtornsaft (laves af ca 25 g havtorn)
1 æble

Dressing:
Cremefraiche
Paprika, salt, peber og lidt havtornsaft (eller citron)

Steps to do:
Tænd ovnen på 180 grader.

Skær græskarret i mindre stykker (skiver) af ca 1 cm tykkelse. Kom olie og krydderierne i en skål og vend græskarstykkerne deri. Kommes i ovnen i ca 30 minutter

Pisk dejen sammen til pandekagerne. Pisk olie, vand og æg sammen. Kom derefter resten af ingredienserne i skålen og stil den på køl.

Gør grøntsagerne til wooken klar. Skær peberfrugt i strimler, du kan evt halvere bønnerne. Hvidløgene skal du enten skære i små tynde skiver eller blot dele i kvarte på en lange led. Stil grøntsagerne til side, til du skal bruge dem.


Blend eller purløg, persille, lidt salt, peber og olie sammen. Tilsæt olie til at du cirka har 2-3 tsk færdig resultat (lidt a la pesto). Placer en file på et stort stykke bagepapir, smør halvdelen af "pestoen" over hele filen og kom en anden file ovenpå. Fold madpapiret godt sammen (a la en kurvert). Gentage processen en til gang, så du ender med at have to pakker. Fisken skal have ca 10 minutter i ovnen. Så vent med at komme den ind til at græskarfritterne har fået ca 20 minutter

Wook bønner, peberfrugter og hvidløg i 5-10 minutter.

Vask æblet (det skal ikke skraldes) og riv det. Vend havtornsaften i, og stil det på køl. Rør dressingen sammen og stil den på køl

Steg pandekagerne og hold dem lune på en tallerken med enten stanniol eller en ekstra tallerken over. Lad være med at komme dem i ovnen, det kan bevirke at de bliver lidt tørre og kedelige.

Vend fisken i rugmel (som er blandet med salt og peber) og steg dem på panden. De skal have ca to minutter på hver side.

Kom pandekagen på en tallerken, kom derefter wookgrøntsagerne på. Del den bagte fisk på langs og kom begge stykker på grøntsagerne. Kom derefter den stege fisk på og slut af med lidt græskarfritter. Server resten af græskarfritterne, havtorn/æble samt dressing i skåle.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)