mandag den 24. november 2014

Chokolade pecan pieHvis du elsker karamel, nødder og chokolade er dette klart en tærte du skal prøve at bage. Dette er en virkelig lækker kage, men det er samtidig også en kage du kun tage et stykke af - og det må helst ikke være for stort. Men nøj hvor det smager og tærten kan nemt strække til 10-12 personer.


Det er smagssag hvor flydende du vil have fyldet (karamellen), men det høje indhold af sukker bevirker at karamellem er lidt flydende. Men idet tærten helst serveres direkte fra køleskabet synes jeg ikke det er det store problem. Men på grund af karamellen er det en god ide at du heller giver tærten et par minutter ekstra i ovnen end du ellers ville gøre - men naturligvis ikke sådan at den bliver får mørk på toppen.

Til en tærte på 26 cm
450 g hvedemel
340 g smør
150 g vand
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk sukker
120 g mørk chokolade
3 spsk kakao
225 g pecannødder
200 ml sirup
90 g rørsukker
90 g sukker
80 g smeltet smør
6 æg
Ælt alle ingredienserne sammen, hold dog lidt på vandet så du kun sætter lige det som er nok for at holde sammen på dejen. Kom dejen på køl i mindst 1 time inden du ruller den ud og kommer den i en smurte tærteform. 

Smelt chokoladen (jeg brugte mikroovnen) og rør kakaopulveret i. Smør chokoladen på den ubagte tærtebund.

Pisk begge slags sukker og æg sammen hvorefter smør og sirup tilsættes. Kom nødderne i og hæld det på tærten. Jeg lavede et pænt mønster med nødderne direkte på tærtebunden og hældet derefter sukkermassen over, med det resultat at en del af nødderne flød rundt. Så det er lidt smagssag om du "bare" vil hælde nødderne på, eller om du vil forsøge at lave et mønster.


Bages ved 180 grader i ca 30 minutter til fyldet har sat sig. Tærten skal serveres kold og gerne med softice.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)