mandag den 17. november 2014

Pan Pugliese brød - uden fordej


I mange pan puglieses brød indgår der en fordej. Men disse er lavet uden dette og er samtidig lavet på rent durummel. Derved er de ikke lige så luftige som hvis der blev anvendt hvedemel, men det må endelig ikke afskrække dig. For det færdige resultat er et utrolig lækkert brød, som klart skal gentages2 brød
500 g vand
480 g fint durummel
200 g groft durummel
15 g salt
10 g gær

Smulder gæren ud i melblandingen og tilsæt vandet. Ælt dejen i 2-3 minutter inden du tilsætter salt og ælter igen i ca 2-3 minutter. Durummel opsuger ikke vandet så hurtigt som almindeligt hvedemel, hvorfor kan det ske at dejen skal æltes i længere tid end du normalt vil gøre. Personlig synes jeg altid at en dej på rent durummel virker mere blød end en almindelig dej.


Kom dejen i skål og stil den på køl i mindst 24 timer.

Hæld dejen ud på et bord drysset med groft durummel. Skær dejen i to dele og kom dem i hver deres hævekurv. Lad dem hæve til dobbelt størrelse (ca 2 timer) inden du forsigtig vender dem ud af hævekurvene og kommer dem på bagepladen. Jeg drysser gerne lidt mel på dejen inden den vendes ud på bagepladen, idet du ellers godt kan risikere at dejen hænger i hænderne.

Bages ved 250 grader i ca 25 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)