tirsdag den 10. februar 2015

Rundstykker med ristet sesamfrø

Gode morgenboller skal ikke blot have en lækker sprød skorpe, sej krumme og mætte. De må også gerne smage godt. Når du rister eller på anden måde udsætter forskellige kerne og frø for varme, så udvikles smagen yderligere. Så hvorfor ikke prøve at give morgenbrødet mere smag ved at riste sesamfrøene inden de tilsættes i dejen.


Så derfor indeholder disse morgenbrød ristet sesamfrø. Jeg valgte at gøre det i ovnen idet det var nemmest og risikoen for at de brænder på var klart mindre


Ved at riste sesamfrøene i ovnen inden de æltes i dejen, udvikler smagen af sesamfrøene. Så de skulle gerne give mere smag til det færdige resultat. Det færdige resultat var nogle rigtig lækre boller, men jeg er lidt i tvivl om de ristet seasamfrø smagte så meget ekstra igennem.

ca 15 boller:
500 g ølandshvedemel
500 g vand
100 g fuldkorns ølandshvedemel
100 g perlerugkerner (eller fx knækket hvede eller rugkerner)
100 g sesamfrø.
10 g gær
10 g salt

Kom 100 g vand og perlerugkerner i en skål og stil den ved stuetemperatur i ca 12 timer (rør gerne i den efter et par timer, så alle kerne kommer i kontakt med vandet)

Kom sesamfrøene på en bageplade og i ovnen ved 200 grader i 10 minutter hvorefter du rører rundt i dem og giver dem 10 minutter til.

Smulder gæren ud melet, tilsæt derefter de iblødsatte kerner og resten af vandet. Ælt dejen i et par minutter inden du tilsætter salt og de ristede sesamfrø. Ælt dejen igennem igen og stil den ved 10-12 grader i ca 12 timer (eller kom den i køleskabet og tag den ud en times tid før du bager bollerne).

Bages med 230 grader i ca 18 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)