onsdag den 11. marts 2015

Nøddetærte med mazarin

Indrømmet dette er en meget sød kage, som du ikke spiser flere stykker af. Men et enkelt stykke af denne kage er til gengæld super god. Jeg havde ikke så meget marcipan som jeg troede, så jeg bagte den på halv marcipan og halv persipan. Det er med til at øge sødmen i kagen.

Næste gang jeg bager tærten vil jeg lade nøddemassen koge lidt mere, inden nødderne tilsættes og det hældes over den bagte tærte. Det vil give det færdige resultat en mere karamelagtig smag og udseende.

Det er en kage som kan laves i mange forskellige varianter. Du kan også vælge at tage opskriften din ynglings marzarintærte og så "blot" tilsætte nøddemassen. Du behøver heller ikke at pynte den færdige kage med smeltet chokolade.


Til en tærteform på 23 cm (til ca 8 personer)
Tærtedej:
250 g hvedemel
100 g blødt smør
100 g sigtet flormelis
1 æggeblomme
1/2 æg (pisket sammen)

Mazarinmasse
125 g marcipan
125 g sukker
125 g usaltet smør
2 æg
30 g hvedemel

Nøddemasse:
1/2 dl piskefløde
75 g smør
75 g sukker
40 g hvedemel
75 g glukose
40 g honning
200 g blandende nødder (jeg brugte valnødder og hasselnødder)

Evt mørk chokolade til at pynte med

Tærtedej:
Begynd med tærtedejen og smulder smørret godt ud i hvedemel og formelis. Tilsæt derefter æg og æggeblomme og ælt dejen sammen. Pakket i film og stilles på køl i mindst 1/2 time (kan nemt holde nogle dage eller kommes i fryseren)

Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord i den størrelse din tærteform har. Smør tærteformen og drys mel i den - ryst det overskydende mel af. Kom dejen i formen og prik den med en gaffel. Sæt dejen i fryseren i ca 20 minutter (det gør dejen mere hård). Kom bagepapir/staniol over dejen og fyld formen tørrede bønner eller lignende. Jeg havde et enkelt sted ikke fået lagt bønner hele vejen om at tærtens kant, og det blev jeg fluks straffet for ved at tærtens side lige der faldt lidt ned.. Bages ved 180 grader i ca 20 minutter.

Mazzarinmassen:
Både æg og smør skal helst have stuetemperatur. Rør marcipan og sukker sammen og tilsæt smørret lidt af gangen. Tilsæt æggene et af gangen og vend til sidst melet i massen.

Lad bunden køle af et par minutter (uden bønnerne og bagepapir). Fordel mazarinmassen i tærten og bag den igen i ca 20 minutter til massen er bagt. Lad tærten køle af i formen inden du kommer nøddemassen på.

Nøddemassen:
Piskefløde, smør, sukker, hvedemel, glukose og honning kommes i en gryde og koges igennem under omrøring til det er en ensartet/ensfarvet flydende masse. Tilsæt derefter nødderne og varm kortvarrig massen op, inden den hældes over tærten. Tærten skal helst stå i køleskabet i 3-4 timer inden den skal spises, og skal helst tages ud ca 10 minutter før den skal serveres.

Chokolade:
Smelt noget chokolade (i mikroovn eller over vandbad) og pynt kagen med det. Jeg valgte at smørre chokolade hele vejen rundt i ca 1 cm brede og lave et par mønstre på selve tærten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)