fredag den 19. juni 2015

Havrebarer - alternativt tilbehør til salaten

Hvorfor skal det altid være forholdsvist lyst brød som er tilbehør til salaten? Ulempen er at det ikke mætter så meget, og så spiser man (læs: mig) rigtig meget af det. Men samtidig syntes jeg at rugbrød godt kan være lidt for tungt og kedeligt som tilbehør. Derfor forsøgte jeg med dette alternativ som fx kan anvende til salaten.Resultatet var et lækkert brød som mættede godt og samtidig ikke virkede tungt. Vi brugte det som tilbehør til en portion hjemmelavet tzatziki og som tilbehør til salat.

1 brød
200 g vand
150 g speltmel
100 g groft revet gulerødder
100 g havregryn
50 g græskarkerner
10 g gær
3 spsk sukker
1 tsk salt


Kom græskerner på en bageplade og havregryn på en anden plade.  Begge dele bages ved 150 g varmluft i 15 minutter til det bliver gyldent.

Kom derefter havregrynet i en minihakker/foodprocesser og lav det til havremel.

Smulder gæren ud speltmelet og tilsæt derefter havremel, vand og gulerødder. Ælt dejen godt igennem i ca 5 minutter og lad den så hvile i ca 5 minutter inden du tilsætter salt og de ristet græskarkerne og ælter dejen i ca 5 minutter til. Hæld blandingen i en lille bradepande eller tre brødforme. Lad dejen hæve i 2 timer et lunt sted.

Bages ved 220 grader i ca 45 time. Du kan både skære brødet i store stykke (ca 2 cm tykkelse som en bar) eller i tynde skiver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)