Det er en bolle som er lækker luftig og som samtidig mætter rigtig godt. Så den er perfekt både til morgenmad og som sandwich.
ca 16 boller
550 g vand
400 g hvedemel
250 g fuldkornshvedemel
150 g sigtemel
150 g valnødder
15 g salt
10 g gær
Valnødderne ristes i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter (rør rundt i dem hver 5. minut så alle får lidt farve). Når de er færdigristet skal det indre være lyst karamelfarvet og det ydre mørk. Hak valnødderne lidt groft
Bland vand og surdej. Smuldrer gæren i hvedemelet. Bland alle meltyperne sammen med vandet og ælt. Tilsæt salt. Æltes i ca ti minutter med hånden. Tilsæt de hakkede valnødder og ælt dejen forsigtig. Kommes i oliesmurt skål og hæve 20-22 timer på køl
Stiles derefter ved stuetemperatur i ca 2 timer inden du former ca 16 boller.
Bages 250 grader i ca 20 minutter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)