fredag den 25. september 2015

50/50 fuldkornsbrødDette brød, som er lavet med inspiration af 100 % fuldkornsbollerne, kan virkelig kaldes 50/50. For dels er det halv almindelig hvedemel og fuldkornshvedemel. Dels er det samtidig halv mel og halv vand. På grund af det høje indhold af fuldkornsmel og vand valgte jeg at bage brødet i den form jeg normalt anvender til rugbrød.


Resultatet blev et rigtig lækkert brød, som på ingen måde kan betragtes som tørt og kedeligt, som mange ellers vil betragte et brød med så højt indhold af fuldkornsmel.

1 brød
700 g vand
350 g fuldkornshvedemel
350 g hvedemel
15 g salt
10 g gær

Smulder gæren ud i melet og ælt resten af ingredienserne (undtaget salt) i. Ælt dejen i nogle minutter inden du kommer saltet i og ælter lidt igen.

Kom dejen i en smurt from og lad den hæve køligt i 12-24 timer. Pga det høje indhold af fuldkornshvedemel kan glutenindholdet ikke holde på dejens form selv hvis den bliver spændt op til et brød. Det er derfor nødvendigt at bage brødet i en form.

Bages ved  230 grader i 30 minutter hvorefter du tager brødet ud af formen og bager det ca 10 minutter til. Tjek at brødet lyder godt hult inden du tager det ud af ovnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)