onsdag den 30. september 2015

Smuldrekage med blommer og rødvin


Her i blommesæsonen skulle der afprøves en ny opskrift på smuldrekage med blommer. Der er taget udgangspunkt i en opskrift jeg har fundet et eller anden sted, men jeg lavede lidt små justeringer undervejs. Som det næsten altid er tilfældet med smuldrekager, så smager de godt men er ikke så pæne på foto.
Næste gang jeg laver den så vil jeg fordoble mængden af mandelmel - eller tilsætte ca  50 gram havregryn. For blommerne afgiver en del væske så der var ikke så meget lækker fyld på toppen som jeg håbede.

Hvis du som mig ikke er helt vild med honning, skal du ikke være bange for den store mængde honning som kommes i fyldet - det smager ikke kraftigt igennem.


Smuldredej:
150 g hvedemel
80 g mandelmel
150 g koldt smør
150 g brun farin
Smør til at smørre ovnfastfad

Fyld:
15 blommer
50 g smør
6 spsk honning
1 1/2 dl rødvin
1 vaniljestang
4 spsk lyst rørsukker
1 tsk kanel
Lidt friskrevet muskatnødSmuldredejen:
Kom hvedemel, mandelmel og smør i en stor skål gnid det sammen. Du skal ikke ælte dejen sammen. Kom derefter det farin i og gnid dejen lidt mere sammen. Gerne sådan at det brune farin lægger sig omkring klumperne.

Fyldet:
Halver blommerne, fjern stenene. Smelt smøret i en gryde eller pande, og lad det køle lidt af inden du kommer blommerne på panden. Få vaniljekornene ud af stangen, og mos det med noget af sukkeret for at få kornene til at skille sig.

Kom vaniljekornene, vaniljestangen, rørsukker, kanel,  rødvin og honning oven på blommerne.
Lad det småsimre i ca 10 minutter til væsken begynder at blive lidt tyk. Tag derefter gryden af varmen og lad blommerne køle lidt af imens du smørrer et ovnfast fad med smør.

Hæld blommerne i fadet (fjern vanlijestangen), og kom smuldredejen over.

Bages ved 200 grader i ca 25 minutter. Serveres smålun med is eller flødeskum.
Kagen kan godt holde nogle dage (hvis den kommer i køleskabet), men den skal lunes inden servering. Men hvis du vil lave den til gæster, så den spise når den er nybagt.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)