onsdag den 20. januar 2016

Vinterkringle med nougat

Normalt er jeg ikke den store kringlespiser - med mindre det er svigermors hjemmelavet. Den er nemlig rigtig god. Men da jeg for rigtig lang tid siden læste denne opskrift så syntes jeg den lød rigtig lækker.
Hvem er ikke vild med både marcipan og nougat. Jeg bagte den til brunch og lavede den derfor ikke så bred som kringler normalt er. For til brunch er der mange til du vil prøve, men du kan bare ikke spise meget af det hele.

Resultatet blev en rigtig lækker kringle og smagte utrolig godt. Perfekt mix mellem dej og remonce. Dels flød det ikke ud, og dels var der lige præcis den mængde remonce i som skulle være. For jeg tror det ville være risiko at det blev lidt for meget hvis du kom mere i


2 små kringle
Dej:
125 g hvedemel
60 g smør
5 g rørsukker
3 g kardemomme
1/2 æg
1/4 dl mælk
5 g gær

Remonce:
75 g marcipan
50 g blødt smør
50 g sukker
40 g nougat

Pynt:
Æg
Mandel eller hasselnøddeflager
Sukker (perlesukker hvis du har det)

Smulder gæren ud i melet, tilsæt derefter resten af ingredienserne til dejen og ælt dejen sammen. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i en time.

Pisk smør, sukker og marcipan sammen til remonce. Skær nougat i nogle små stykker og vend/pisk det i remonce - eller kom små stykker nougat ovenpå.

Del dejen i to og rul hvert skulle ud til ca 25 *15. Kom remonce på midten af stykket, og del det ud så det fylder ca en 1/3.

Fold den ene side over, pensel med sammepisket æg og fold den anden side over. Pensel med æg og drys derefter nøddeflager og sukker på.

Hvis du vil forme det færdige resultat som en klassisk bagekringle skal du lave dobbelt portion og rulle ud det hele ud i 100*15

Bages ved 200 grader i 15-20 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)