mandag den 22. februar 2016

Brød eller baguette på fordej og gærDette lækre brød var oprindelig planlagt som baguette, men da jeg ikke havde den store tid til at forme dejen, kom det i en hævekurv i stedet. Det færdige resultat var et rigtig lækkert groft brød, som ikke virkede tung og som selv efter et par dage stadig virkede rigtig frisk.

Jeg lavede fordejen med udgangspunkt i Claus Meyers hverdagsbrød, da det er en surdej som jeg rigtig godt kan lide - og det færdige resultat hverken dufter eller smager surt. Det synes jeg nogle gang er risikoen ved at anvende surdej


1 stort brød eller 2-3 baguettes
Fordej:
200 g vand
125 g hvedemel
125 g rugmel
1 1/2 tsk honning
5 g gær

Smulder gæren ud i melet og rør resten af ingredienserne. Stil dejen tildækket på køkkenbordet i 2-3 døgn

Dejen:
fordej
300 g vand
325 g hvedemel
150 g fuldkornsmel (manitobamel)
5 g gær
10 g salt


Bland begge slags mel sammen og smulder gæren ud i det. Kom derefter vand samt fordejen i og ælt i et par minutter inden du ælter saltet i. Sæt dejen på køl i 12-36 timer.

Kommes i en hævekurv i 2-3 timer inden det bages ved 250 grader i ca 30 minutter.

Hvis du vil lave det som baguette, så del dejen i 2 eller 3 stykker og stræk forsigtigt dejen og lad den hvile under et viskestykke i ca 30 minutter. Spænd derefter dejen godt op, og stræk hvert baguette så det lige passer med længden på din bageplade/bagesten.

Placer baguetterne på et meldrysset viskestykke med foldningen opad. Fold viskestykket sådan at de enkelte baguette ikke rører ved hinanden. Lad dem hæve i 2  - 2 1/2 timer.

Hvis du har en bagesten så kom den i ovnen når du tænder den på 260 grader, kom samtidig en bradepande med vand i ovnen. Når ovnen er blevet godt varm kommes baguettes på bagestenen og efter 15 minutter tages bradepanden ud. Bag dem i yderligere 10-15 minutter til de har fået en gylden farve.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)