onsdag den 9. marts 2016

Gingernuts - skønne britiske ingefær småkager


Dette er nogle småkager som ikke ser ud af meget. Men når du har fået et par bid af småkagen og kan smage ingefæren så bliver du bare solgt.
Hvis du læser engelske bøger eller ser engelske film så støder du tit på gingernuts som serveres til en kop te. Hver i vinteren har vi drukket utrolig meget hjemmelavet ingefær og gurkemeje te/shot. Så da jeg lavede en ny portion af disse shot kom jeg til at tænke på hvorfor ikke prøve at bage en portion gingernuts.

Indrømmet så var jeg lidt for kujonagetig til at prøve det med frisk ingefær, så det blev istedet med stødt ingefær.


ca 40 styk
350 g hvedemel
200 g sukker
125 g smør
75 g lys sirup
3 1/2 tsk bagepulver
1 spsk stødt ingefær
1 tsk natron
Et nip salt
1 sammenpisket æg
evt 1 tsk revet appelsinskal

Kom smør og sirup i en skål og kom det i microovnen. I min ovn skal smør have ca 40 sekunder for at det er smeltet. Så jeg gav det først 20 sekunder og rørte rundt i det og gav det derefter 20 sekunder til.

Du kan også vælge at smelte smør og sirup sammen i en gryde ved lav varme og lad det køle lidt af.

Sigt mel, natron, ingefær og bagepulver sammen med sukker. Hæld den lune sirup over. Tilsæt derefter æg samt appelsinskal og rør det sammen til det er en ensartet dej.

Gør hænderne våde og form ca 40 ensartede kugler som trykkes lidt flade og fordeles på to bageplader med lidt afstand imellem. Kuglerne flyder ikke så meget ud, så du kan godt have portionen på to plader.

Bages ved 160 grader I 15-20 minutter

2 kommentarer:

 1. Jeg er helt pjattet med ginger nuts - og med engelske bøger, hvor de spiser ginger nuts. Bliver de lige så hårde og sprøde som de engelske?
  vh/Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. De bliver lækre sprøde, men ikke hårde. Så de er neme at spise :-)

   Slet

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)