fredag den 15. april 2016

Store bededag nærmere sig

En dejlig ting ved foråret - ud over at naturen vågner op - er at du har nogle ekstra fridage hist og her. Disse fridag har naturligvis også tilknyttet noget specielt mad og traditioner.

Den af de traditoner jeg elsker rigtig høj er store bededag for jeg elsker nyristede hveder med smør. Jeg husker stadig et par år hvor jeg næsten kun levede af hveder den fredag.I rigtig mange år var mine hveder nogle meget luftige boller som ikke havde set skyggen af fibre. Men det er blev ændret de i sidste år. Men jeg er personligt lidt i tvivl om at de fibrerige ikke nogle gang kan blive for sunde og kedelige. Jeg har et par gange kastet mig over selv at bage hveder, og ofte i en lidt grovere version end de klassiske. Men samtidig er de ikke spækket med den mængde fuldkorn og kerner som jeg normalt kommer i mine boller.

Men hvor jeg kan være i tvivl om hvor mange fibre der skal være i bollerne, så er jeg til gengæld ikke i tvivl om hvad det er som (i mine øjne) skiller dem ud fra almindelige lette boller. Det er at der indgår kardemomme i opskriften.


Første gang jeg bagte fuldkornshveder var efter denne opskrift, og det var nogle rigtig lækre hveder. Som havde den svage smag af kardemomme, men de lignede ikke de klassiske hveder pga der var kommet lidt for meget vand i dejen.

I år har bager jeg igen en justeret version af Claus Meyers hveder hvor jeg tilsætter lidt fuldkornsmel og lader dem langtidshæve for at smagen af kardemomme får lov til at udvikle sig. Dette må jeg klart indrømme er den bedste variant jeg har smagt længe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)