onsdag den 25. maj 2016

Klassisk pæretærte

En dessert som er en sikker succe hos os, er pæretærte. Det er en lækker tærte som kan forberedes i god tid. Den kan endda forberedes flere dage i forvejen, kommes i fryseren og tages op dagen inden.

Mørdejen til tærten kan enten være en klassisk fransk mørdej eller en klassiske mørdej. Men denne gang valgte jeg i stedet en opskrift på tærtedej, som er den vi brugt mange gange. Den er rigtig lækker og tilsat ingefær giver det en rigtig lækker match med pære, marcipan og nougat.En tærteform:
150 g smør
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk stødt ingefær
1 æg
1 spsk vand

Fyld:
1 ds konserves pære
2 spsk sukker
marcipan
mørk chokolade eller nougat


Skær smørret i mindre stykker og smuldre det i melet. Når det er godt smuldret tilsæt sukker, vanillesukker og ingefær. Saml derefter hurtig dejen med æg (piskes sammen) og vand. Det skal gøres så hurtig som muligt for at smørret ikke smelter. Så er det på køl med dejen mindst en times tid.

Smør tærteformen med smør, drys den let med mel. Del den kolde dej i to dele. De skal begge rulles ud. Bunden skal være i formens størrelse + kanten på formen. Toppen skal rulles ud til formens størrelse.
I med den udrullet bund og kom de afdryppet pærer i. Hvis du har lyst, kan du rive noget marcipan og/eller mørk chokolade hen over pærerne, inden toppen kommer på. 

Når du har kommet toppen på, kan du pensle den med vand og drysse med lidt ekstra sukker. Den skal bage ca 40 minutter ved 200 grader. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)