fredag den 27. maj 2016

Små pistaciekager

Disse lækre pistace småkager blev bagt en aften hvor jeg havde nogle æggehvider til overs fra en anden kage.


Hvor selve opskriften stammer fra, ved jeg faktisk ikke. Den har stået på min "to do bageliste" i flere år.Det blev nogle rigtig lækre småkager, holdbarheden på dem kender jeg ikke helt. For efter to dage med gæster var de pist væk. Det eneste øv var at den flotte grønne farve de havde inden de blev bagt, forsvandt under bagningen.


ca 25 stk
125 g usaltede pistaciekerner
125 g sukker
7 æggehvider
250 g smør
210 g flormelis
85 g hvedemelBlend sukker og pistaciekerne sammen til en fin masse. Tilsæt æggehviderne og blend lidt mere så det bliver en samlet masse.
Kom massen i en gryde og varm den forsigt op under omrøring. Lad massen riste et par minutter, det bevirker at massen samler sig.

Smelt smørret i en anden gryde og sigt flormelis og mel i. Massen skal piskes så der ikke kommer klumper. Vend pistaciemassen i smørblandingen så det bliver en ensartet dej. Dejen kommes i sprøjtepose og kommes på køl i mindst en time.

Fyld dejen i små silikoneforme. Bages ved 180 grader i 10-15. Skru derefter ned til 150 grader og bag i 5-10 minutter til kagerne er gennembagt.

Lad småkagerne køle af inden de kommes i en tætlukket dåse. Smager godt både som småkage og som dessert (sammen med is og frugt). Kan nemt holde en del dage.

Du kan evt tilsæt grofthakket chokolade sammen med smørret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)