fredag den 17. juni 2016

Fuldkornsbrød med kartofler og bacon a la Claus Meyer - super til grillen

Inspirationen til denne opskrift kommer oprindelig fra Claus Meyer's. Jeg har dog ændret lidt i opskrift og blandet andet tilsat krydderurter.Brødet blev bagt fredag og serveret for gæster som var helt vilde med det. Vi havde lidt rester som blev brugt til sandwhich til gæster om søndagen hvor brødet var blevet lidt blød, men de var også vilde med brødet.

Så det er helt klart ikke sidste gang jeg bager dette lækre brød, men som vi alle vedtog så blev det næste gang uden bacon. Du smager det ikke - så vil jeg heller gemme skiverne til en burger eller sandwich.

1 1/2 liter form
500 g vand
150 g kolde kogte kartofler skårret i små stykker
250 g fuldkornshvedemel
250 g hvedemel
100 g bacon
10 g salt
10 g gær
1/2 dl friske krydderurter hakket groft

Rist baconen på panden og bræk det i mindre stykker

Smulder gæren ud i melet og ælt resten af ingredienserne (undtaget salt) i. Ælt dejen i nogle minutter inden du kommer saltet i og ælter lidt igen.

Kom dejen i en smurt form og lad den hæve køligt i 12-24 timer. Pga det høje indhold af fuldkornshvedemel kan glutenindholdet ikke holde på dejens form selv hvis den bliver spændt op til et brød. Det er derfor nødvendigt at bage brødet i en form.

Bages ved 250 grader i 10 minutter og derefter 25 minutter ved 230 hvorefter du tager brødet ud af formen og bager da ca 5-10 minutter til. Tjek at brødet lyder godt hult inden du tager det ud af ovnen den sidste gang.

Du kan evt skære stykker af det færdig bagte brød og grille det så det får flotte grillede striber. Smør efter med lidt olie og kom frisk salt og forårsløg på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)