fredag den 23. september 2016

Masser af blommer i år - og ideer til hvad de kan anvendes til


Lige nu er efteråret ved at nærme sig og dermed starter blommesæsonnen. Vores blommer opfører sig lidt anderledes i år end normalt. For de bliver nemlig ikke modne på samme tid. Fordelen er dermed at sæsonnen bliver længere i år.

De sidste par år vi har været gode til at få anvendte en del af blommerne og æbler til andet end at spise. Det har givet nogle meget lækre resultater, både som marmelade, saft og kager.

Noget af det (fx marmelade og saft) kan gemmes til vinteren, og samtidig kommer jeg altid et par poser blommer i fryseren. Så kan de anvendes når det passer dig. Du skal dog i den forbindelse huske at når blommerne tør op så bliver de også lidt brune (pga de får luft), så de skal helst ikke ligge for lang tid.


Blommetræet er har igen i år mange blommer, så selv om nabo og vender plejer at hjælpe med at høste, kan vi næsten ikke få anvendt alle blommerne.


Så meget snart står det på smuldre kagemuffins med blommer og blommemarmelade. Samtidig skal jeg også bage en portion af denne blommekage .Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)