mandag den 3. oktober 2016

Blomme-mandelkage med blommesirup

Denne lækre blommetærte blev bagt til weekendhygge, og da vi stadig har masser af blommer, hvad var så mere oplagt end at bage en tærte med blommer. Resultatet var en rigtig lækker tærte, så det er bestemt en opskrift som skal afprøves igen.
Ideen til opskriften fik jeg fra en opskrift fra Claus Meyer, med tog udgangspunkt i min opskrift på mørdej, efterfølgende fortrød jeg fik dette. For jeg kunne godt have tænkt at anvende denne opskrift på dejen i stedet

Til en tærte:

Blommefyld:
400 g blommer uden sten
50 g sukker

Møjrdej:
250 g hvedemel
125 g smør
100 g flormelis
1 æg

Mandelfyld:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
50 g mandelmel
2 æg

Dag 1:
Halver blommerne og dem godt sammen med 50 g sukke i en skål som stilles på køl i 24 timer. Derved er meget af saften trukket ud af blommerne inden du bager kagen og den bliver derved ikke alt for blød/våd.

Gem væsken, for den kan du evt anvender tilsidst til at lave blommesirup af.

Lav tærtedejen, ved først at hakke det kolde smør i stykker i hvedemelet. Smulder efterfølgende smørret i melet og tilsæt sukker samt æg og saml dejen hurtigt sammen. Pakkes ind i film og stilles på køl til næste dag. Du kan også vælge at lave tærtedejen dag 2, men så skal den have mindst en time tid på køl efter den er samlet.

Dag 2:
Mandelfyld: riv marcipanen og rør det sammen med sukker til der ikke er klumper. Rør smøret i lidt efter lidt og tilsæt efterfølgende æggene et ad gangen imens du rører i fyldet. Vend mandelmelet. Fyldet skal bare røres sammen til det er en ensartet masse. Du skal ikke piske i det, for fyldet koges op under bagningen, og hvis det er rørt for meget vil det skille.

Fordel mandelfyldet over tærtebunden og fordel derefter de drænet blommerne ovenpå mandelfyldet. Bag kagen ved 180 grader i ca 25 minutter.

Kom saften fra blommerne i en gryde og lad den koge ind til sirup. Pensel tærten med blommesiruppen og server den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)