onsdag den 12. oktober 2016

Børnevenlige fuldkorns pølsehorn/pizzasnegle

De sidste par gange vi har været barnepige har det været et rigtig stort hit at bage (og spise) pølsehorn samt pizzasnegle.


Men der skal ikke være kerne eller dele af kerne i dejen, det er ikke et hit hos små børn. Men da jeg gerne vil have at dejen mætter lidt mere end hvis det bare er rent hvedemel, har jeg de sidste par gange leget lidt med at tilsætte fx havregryn.

Denne opskrift er faldet i god jord både hos børn og voksne. Samtidig gør fiberne i havregrynet at den mætter rigtig godt. Da jeg altid ælter dejen dagen før, så er der heller ikke nogle små øjne som ser at Mette kommer andet i end hvedemel :-)

800 g hvedemel
100 g grahamsmel
100 g havregryn
700 g vand
15 g gær
15 g salt

Hvis muligt, så bland grahamsmel og havregryn sammen med halvdelen af vandet dagen før og stil det på køl - eller også bare en time før du ælter dejen. Havregryn og grahamsmel opsuger dermed 

Smulder gæret ud i hvedemelet, tilsæt det iblødsatte havregryn samt resten af vandet og salt. Ælt dejen i ca 10 minutter. Stil den evt ved stuetemperatur en times tid inden du kommer den i køleskabet.

Del dejen i tre lige store klumper, og rul det ud i den størrelse du ønsker. Jeg kan konstatere at især pizzasneglene er mest et hit hvis de er små - for så kan man nemlig spise rigtig mange :-)

Kom det fyld på du ønsker og rul det sammen til pizzasnegle/pølsehorn og lad det hvile i ca 15 minutter inden du kommer det i ovnen.

Jeg plejer at bage dem ved 225 grader i ca 15 minutter - men det er afhængig af størrelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)