fredag den 28. oktober 2016

Koldhævet marcipanhorn - med marmelade

Indrømmet så fravælger jeg ofte kærnemælkshornet med marmelade og foretrækker Skagenshornet i stedet når jeg køber det hos bageren. Men jeg synes det skulle have en eksta chance i en hjemmelavet version. Det har jeg på ingen måde fortrudt.
Det eneste jeg fortrød var at jeg ikke bagte dobbelt portion, for med gæster til kaffe i løbet af weekenden så forsvandt portionen utrolig nemt. For det var også lækkert at nyde til aftenskaffen :-)

ca 16 stk

270 g hvedemel
170 g smør
120 g kold mælk
25 g sukker
15 g gær
2 g salt
1 æg

fyld:
100 g revet marcipan
80 g sukker
80 g blødt smør
80 g marmelade
evt 1 spsk majsmel for at undgå det flyder ud

Pensling og pynt:
1 æg
hakkede mandler
lidt sukker


Smulder gæren ud i melet og rør mælk, salt, sukker og æg i. Skær smørret i små stykker og kom det i melet. Ælt dejen sammen og stil den derefter på køl i mindst 12 timer

Rør marcipan og sukker godt sammen og tilsæt smørret lidt af gangen. Rør massen så den ikke er klumpet og vend derefter marmeladen i massen.

Rul dejen ud på et meldækket bord til ca 40*60. Del det aflangt i to dele, som du hver deler i ca 8 aflange trekanter

Kom lidt fyld på hver trekant og rul dem sammen til horn. Husk at presse godt sammen så der ikke kan komme fyld ud når de bliver bagt. Kommes på en bageplade og hæver i ca 2 timer ved stuetemperatur.

Pensles med sammenpisket æg og drysses med hakkede mandler og evt lidt sukker. Bages ved 200 grader i 12-15 minutter til de er flotte gyldne.

Hornene kan fryses både som ubagte og som bagte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)