fredag den 11. november 2016

Nem kanelstang (eller kanelsnegle)

Da jeg havde rulle ud til marcipan horn med henholdsvis marmelade og nutalle var der lidt dej til overs. Dette lavede jeg en lille kanelstang af - men du kan nemt også lave kanel snegle ud af det.
Opskriften nedenfor vil give ca 2 store kanelstænger. Mit kamera gad ikke at tage nogle flotte billeder af det færdige resultat. Men det blev mere flot og gyldent end billedet viser.

ca 2 stk

270 g hvedemel
170 g smør
120 g kold mælk
25 g sukker
15 g gær
2 g salt
1 æg

fyld:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
2 tsk kanel

Pensling og pynt:
1 æg
hakkede mandler
lidt sukker


Smulder gæren ud i melet og rør mælk, salt, sukker og æg i. Skær smørret i små stykker og kom det i melet. Ælt dejen sammen og stil den derefter på køl i mindst 12 timer

Rør marcipan og sukker godt sammen og tilsæt smørret lidt af gangen. Rør massen så den ikke er klumpet og vend derefter kanel i massen.

Rul dejen ud på et meldækket bord til ca 40*60. Del det aflangt i to dele, som du smører fyldet ud på. Rul derefter dejen sammen som en roulade og lad den hæver i ca 2 timer ved stuetemperatur på en bageplade.

Pensles med sammenpisket æg og drysses med hakkede mandler og evt lidt sukker. Skær derefter en rille på toppen af rouladen (ikke helt igennem rouladen, men tæt på).

 Bages ved 200 grader i 15-20 minutter til de er flotte gyldne.

Hornene kan fryses både som ubagte og som bagte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)