fredag den 24. februar 2017

Chokoladetærte med ganacheEn af mine ynglingstærter er jordbærtærten, som jeg virkelig nyder i jordbærsæsonnen. Men her i vinteren synes jeg ikke der er så meget smag i de jordbær du kan købe. Derfor legede jeg lidt med den klassiske jordbærtærte og tilsatte chokolade og nødder. Kombineret med en portion hjemmelavet havtornis, så var det en perfekt dessert. Samtidig er det en dessert du nemt kan tilberede et par dage før gæsterne kommer.Tærteform ca 16 cm i diameter (mindst til 8 personer)

Tærtedej:
170 g hvedemel
70 g smør
70 g sigtet flormelis
1 æg

Mazarinmasse
60 g marcipan
60 g sukker
60 g smør
1 æg
15 g hvedemel
50 g hakkede mandler
50 g hakket mørk chokolade

Ganache:
150 g piskefløde
195 g finthakket mørk chokolade - mindst 60 % kakaoindhold
35 g koldt smør

Bunden:
Bland mel og sukker sammen i en skål. Kom smørret i mindre stykker i skålen og kom derefter ægget i. Ælt dejen hurtigt sammen og kom film over skålen som stilles på køl i mindst 1/2 time (kan nemt holde nogle dage eller kommes i fryseren)

Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord i den størrelse din tærteform har. Smør tærteformen og drys mel i den - ryst det overskydende mel af. Kom dejen i formen og prik den med en gaffel. Sæt dejen i fryseren i ca 20 minutter (det gør dejen mere hård). Kom bagepapir/staniol over dejen og fyld formen tørrede bønner eller lignende. Bages ved 180 grader i ca 20 minutter.

Mazarinmassen:
Både æg og smør skal helst have stuetemperatur. Rør marcipan og sukker sammen og tilsæt smørret lidt af gangen. Tilsæt ægget og vend derefter melet i massen inden hakkede mandler og chokolade også vendes i.

Lad bunden køle af et par minutter (uden bønnerne og bagepapir). Fordel mazarinmassen i tærten og bag den igen i ca 20 minutter til massen er bagt. Lad tærten køle af i formen inden du kommer ganache på.


Ganachen:
Ganachen laves ved at fløden koges op og hældes over den finthakket chokolade. Der røres i skålen til massen er blank og glat. Så tilsættes det kolde smør (i små tern) og massen røres til den er glat

Når tærten er blevet afkølet hældes ganachen over, og tærten stilles på køle. Gerne i 3-4 timer (eller til dagen efter). Du kan evt drysse med chokoladespåner, eller nøddeflager på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)