mandag den 6. februar 2017

Hindbærspiraler - en tvistet hindbærsnitte

En tørkage vi begge er vild med, men sjældet køber er hindbærsnitter. For købevarianterne er ofte smurt ind i glasur og det er ingen af os vilde med. Men for et års tiden siden bagte jeg Claus Meyers version af hindbærsnitter, hvor han netop fremhæver at de skal laves uden glasur. De var super gode.Så det jeg lysten til lidt hindbærsnitter meldte sig i weekenden var det med udgangspunkt i denne opskrift at jeg bagte hindbærspiraler. Jeg rullede dejen sammen som en roulade og skar skiver af max 1 cm tykkelse.

190 g hvedemel
140 g smør
100 g sukker
30 g mandelmel
1 æggeblomme
1/4 vaniljestang
150 hindbær

Bland hvedemel, sukker, mandelmel og vaniljekorn sammen. Skær smørret i mindre stykker og gnid det ind i melblandingen. Tilsæt æggeblommen og saml dejen hurtigt men ensartet sammen.

Rulles ud til ca 3 mm tykkelse i ca størrelsen 25*35 og kommes på køl i ca en time (eller til næste dag). Fordel syltetøjet jævnt over, men lav en kant 1 cm på den lange led (der skal slutte rouladen). Rul dejen sammen på den lange side - sådan du starter modsat den side hvor der er en kant med dit marmelade og skær stykker af max 1 cm tykkelse.

Bages ved 190 grader i 12-15 minutter til de tager farve.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)