onsdag den 12. april 2017

Tærte-mandelkager med karamelliseret pære

Kender du det med at man har lyst til at bage en bestemt kage, men når man så kommer igang så opdager man at man mangler alt for mange ingredienser. Sådan opstod denne kage første gang og nøj hvor den blev rigtig god.
Manglen på æbler og sukker gjorde at den klassiske æbletærte i stedet blev en mandelkage med tvist af pære og tærte.

Kagen har en dejlig nøddeagtig smag som hænger rigtig godt sammen med de søde pærer. Jeg kunne nemt finde på at servere den som dessert (evt bagt portionsanrettet).

Sidste gang jeg bagte det valgte jeg at komme en blanding af birkes og sukker i formen - du kan nemt nøjes med sukker. Birkes giver en følelse af sprødhed lidt som en tærte.

1 springform
500 g modne pærer
150 g sukker
150 g hvedemel
125 g mandelmel
90 g smeltet og afkølet smør
50 g smør
50 g honning
3 æg
2 tsk bagepulver
Smør, birkes og sukker til formene


Du kan også vælge konserves pærer hvis det skal gå lidt hurtigt.

Pærerne:
Skræl samt halver pærerne og fjern kernehuset. Skær dem i 2 cm stykker. Imens smeltes honning og smør på panden så det karamellisere. Kom  pærerne på panden ved god varme og lad dem få farve. Tag pærerne op med en hulske og lad det køle af imens du pisker dejen

Pisk æg og sukker luftigt og skummende. Med et piskeris vendes mandelmel, hvedemel, bagepulver samt salt i æggesnapsen. Vend pærestykkerne og revet citronskral i inden du slutte af med at vende det smeltet smør i.

For dejen i en springform, som forinden er smurt med smør og drysset med en blanding af sukker og birkes. Stil formene i køleskabet i ca 30 minutter så dejen sætter sig.

Bages ved 170 grader i ca30 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)