onsdag den 5. juli 2017

Koldthævet foccacia

Et godt tegn på at sommeren er over os, er at der ofte bliver bagt koldthævet foccacia. For så kan jeg nemlig anvende noget af den lækre friske rosmarin. Ofte bager jeg blot en portion som passer til 1/4 bradepande, men da vi denne gang var nogle stykker valgte jeg en portion som passer perfekt til 1/2 bradepande. Dermed passer mængden til 4-6 personer når der hygges over grillmaden.
1/2 bradepande
450 g vand
300 g hvedemel
150 g fuldkornsølandshvede
150 g manitoba mel
60 g olivenolie + ca 3 spsk
8 g gær
12 g salt
flagesalt
rosmarin
evt hvidløg, soltørret tomater, oliven

Bland meltyperne sammen og smulder gæren ud i det. Tilsæt vand og olie til melet og rør dejen lind. Tilsæt derefter salt til dejen og rør en sidste gang

Stil dejen til hævning til køligt i 8-12 timer. Kom bagepapir i på bradepanden og kom olie på (ca 1 spsk). Hæld dejen ud på bradepanden, og kom ca 1 spsk spsk olie på dejen.

Træk lige så let i dejen med dine fingere så den fylder næsten hele pladen. Ved at du anvender dine fingere presser du ikke for meget luft ud af dejen og du får samtidig lavet de klassiske huller i dejen. Samtidig hjælper olien med at dejen ikke hænger i dine fingere. Lad evt dejen hvile ca 15 minutter inden du strækker/trækker lidt i dejen igen.

Lad derefter dejen hvile ca 15 minutter til inden du drys med den mængde flagesalt og rosmarin du ønsker.

Bages ved 250 grader i 10 minutter og i 15-25 minutter ved 230 grader

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)