onsdag den 4. oktober 2017

100 % fuldkornsbrød

Hvis du ikke før har prøvet at bage med kun fuldkorns mel, så er her en nem opskrift at prøve. Den største forskel på brød med max 50 % fuldkorns mel og så brød bagt på rent fuldkorns mel er at dejen er utrolig flydende. Du er derfor nødsaget til at bage det i en form.



Jeg valgte at bage det i en brødform på ca 1,5 liter og den passede perfekt. Resultatet er en lækkert brød som på ingen måde er tør og kedelig (heller ikke et par dage efter det er bagt). Samtidig er det et brød som mætter rigtig godt

1 brød
600 g vand
275 g fuldkorns ølandshvede
275 g fuldkorns hvedemel
10 g salt
10 g gær
olie til form

Smulder gæren ud i melet og ælt resten af ingredienserne (undtaget salt) i. Ælt dejen i nogle minutter inden du kommer saltet i og ælter lidt igen.

Kom dejen i  en smurt form og lad nu den stå ved køkkentemperatur i et par timer inden du stiller det i køleskabet i mindste 12 timer. Jeg lod det derefter hæve i et køligt rum i ca 8 timer inden jeg bagte brødet. Du kan også vælge at springe den sidste hævetid over ved at stille det ved køkkentemperatur i ca 30 minutter. Det er dog vigtig at dejen så er hævet mindst 50 %, eller skal den have lov til at hæve noget længere


Bages ved 200 grader i ca 45 minutter. Tag evt brødet ud formen de sidste 10-15 minutter, det giver gerne en flot farve på siderne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)