torsdag den 12. oktober 2017

Chokolade-rødbedekage
Det er ikke første gang jeg bager denne chokolade-rødbedekage. Men stadig overrasker det mig hver gang hvor lækker svampet kagen bliver - og samtidig ikke smager af rødbede

Da rødbederne lige nu er rigtig lækre og store, var det oplagt at weekendens kage derfor skulle være rødbede chokoladekage.

Til ca 8-10 personer (hvis den serveres kold og med is eller cremefraiche):
150 g sukker
100 g fint revet rå rødbeder
100 g groft hakke chokolade
75 g smeltet smør
50 g mel
2 æg
1 spsk vanillesukker
1/2 tsk bagepulver
3 spsk kakao

Pisk æg og sukker godt sammen til en luftig masse. Mel, vanillesukker, bagepulver og kakao blandes og sigtes i æggemassen og vendes forsigtig rundt.

Vend dernæst rødbederne og chokolade i og tilsidst det smeltet smør. Husk at rødbederne skal være fint revet, jeg lavede en tanketorsk denne gang og rev dem groft. Det gør at du kan se strimler af rødbeder når du skærer i kagen - hvilket du ikke kan hvis de i stedet er revet fint

Hæld dejen i en form, enten en lille springfrom eller en lille form på ca 18*25. Bag kagen  i ca 30 minutter ved 170 grader.

 Vi fik det første stykke af kagen om hvor kagen var lidt lun. Vi kunne på ingen måde dufte eller smage rødbederne - de tilførte noget ekstra fugtighed til kagen, som klart var et plus.

Næste gang fik vi den koldt fra køleskabet og vores dom var helt klar - der var den allerede bedst. Samtidig passer en portion softice eller cremefraiche perfekt.

Så det er klart en kage som kommer fast på vores kageliste, og virkelig kan anbefales. Lad dig endelig ikke afskrække af at der er rødbeder i - de tilfører en lækker svampethed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)