mandag den 3. december 2018

Julerugbrød

Dette julerugbrød blev første gang bagt som et rent eksperiment - og jeg blev så glad for det, at jeg har tilføjet det til julens bagetraditioner. Brødet er bagt med udgangspunkt i min almindelige opskrift på rugbrød og opskriften på brunkager.





Jeg er blevet helt vild med det smurt med koldt smør :-)  De sidste par år har jeg leget med mængden af kryderier, og dette er den kombination som passer bedst til mine smagsløg.

Alm rugbrødform på 1 1/2 liter:
Et julerugbrød
50 g hørfrø
50 g havregryn
50 g mandler
50 g valnødder
300 g vand
5 g salt

Sættes i blød i et par timer (jeg lod det stå ved stuetemperatur i ca 12 timer)

150 g rugmel
150 g hvedemel
100 g mørk sirup
75 g vand
45 g honning
5 g gær
1/4 tsk allehånde
1/2 tsk kanel
1 knivspids ingefær
1 1/2 knivspids nelliker


Smulder gæren ud i melblandingen, tilsæt de i blødsatte nødder, krydderier, vand sirup samt honning og ælt dejen sammen.

Kom dejen i en smurt form og stil den køligt i 12-24 timer. Stil derefter dejen ved stuetemperatur et par timer inden den bages ved 180 grader i  80 minutter. Lad rugbrødet blive koldt inden du skære i det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)