fredag den 22. marts 2019

Smagen af sommer - jordbærtærte

Hvordan kan det gå til at jeg endnu ikke har lagt min opskrift på jordbærtærte på bloggen ved jeg ikke. For den bliver bagt et par gange hver sommer når jordbær er i sæson.


Men denne gang måtte jeg nøjes med udenlandske jordbær, for jeg havde lovet en udenlandsk kollega at hun skulle have jordbærtærte når kom besøg. Da hun for et par sommere siden boede i Danmark forelskede hun sig i tærten, og ville gerne prøve at bage den selv.


Indrømmet så vælger jeg den nemme løsning ved at bruge et brev til at lave kagecreme af. Samtidig kan jeg bedst lide en kombination af kagecreme og fløde. 

Opskriften passer til en tærteform på ca 25 cm.

Mørdej:
140 g mel
70 g smør
40 g sukker (gerne flormelis)
1 æggeblomme
et nip salt

Mazarinfyld:
60 g revet marcipan
50 g sukker
50 g smør
1 æg
1 spsk mel

Fyld:

Jordbær
ca 100 g chokolade

Tricket ved en god mørdej er at anvende koldt smør, samt at smuldre/rive det og melet (samt salt) hurtigt sammen og samle dejen med æggeblommen. Stil derefter dejen på køl i ca 30 minutter.

Imens kan du lave mazarinfyldet ved at piske marciapn og sukker sammen. Kom derefter smør og æg i pisk det godt sammen inden du kommer melet i.

Rul nu mørdejen (gerne mellem to lags bagepapir) ud til den størrelse tærteformen har og kom den i en smurt tærteform. Fordel derefer mazarinfyldt og bag tærten ved 175 g varmluft i ca 25 minutter. Tag tærten ud af ovnen når den er blevet flot gylden.

Lad tærten køle af inden du fordeler smeltet chokolade over bunden. Du kan nu nemt stille tærten på køl til næste dag inden du samler den med creme, fløde og friske jordbær.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)